31 december 2013

När juldagsmorgon glimmar

...eller ja, hos oss är det ju julaftonen som är den stora dagen. Nu har jag fått tillbaka min kamera och sorterat alla bilder, så bäst att visa julbilderna innan det gått alltför många veckor. 

I år var nog första året som Alleria förstod att detta var en speciell morgon. Ifjol såg hon ut så här när vi väckte henne med tjat om jultomtar!

Julaftonsmorgon 2012


Men i år var hon ivrig att öppna den sista, STORA luckan i Muminkalendern!


Där fanns båten Hafsorkestern!

December 2013 har ju verkligen varit en snöfattig historia, men till alla barns lycka hade det faktiskt snöat lite under natten till julafton. Perfekt väder för en förmiddag utomhus! Vi byggde vidare på vår stora snöborg.


Julkyrkan missade vi tyvärr i år också pga. de gamla vanliga bekymren med Allerias mage. Sen skulle hon ju helst sova en stund också för att orka med kvällen. Det är nu andra året i rad som jag missar familjegudstjänsten och det grämer mig nog lite, jag brukar få sån bra julstämning av de fina julsångerna. Hoppas det ska lyckas nästa år. 

Efter kyrkan kom mormor, morfar och Robin hit för julkaffe och paketutdelning.



Vi har "myspys", som Alleria vill ha det. 

Sen kom tomten! Det är än så länge alldeles tillräckligt spännande när han bara bultar på dörren och lämnar en stor säck med klappar, det krävdes en del coachande innan Alleria försiktigt vågade öppna dörren och kika ut...men sen hade vi en ivrig liten tomtenisse som gärna delade ut paket och var strålande glad över allt som hon fick! Himla roligt att ge presenter åt en liten som verkligen njuter av att öppna paketen ett och ett och leka ordentligt med precis allting :) 

En pulka!


Webers grillset för sommarens alla grillkvällar.

Doktorsakerna blev mycket uppskattade, Bobbonallen blev genast väldigt sjuk och måste få medicin.


Också de stora fick några paket, morbror Robin verkar ha varit snäll i år.


 Kvällen avslutades med modellerabygge där pappan visade sig ha oanade talanger.


    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar